Gerard Delft

 

Mijn badje vliegt (3+)

 

Eefje vindt het maar saai in de tuin. 

'Zullen we een stukje vliegen?' vraagt de krokodil. 

'Ja,' zegt Eefje. 'Naar een eiland.' 

 

 

Het is het begin van een avontuurlijke reis voor Eefje. In haar krokodillenbad vliegt ze naar verre landen en maakt ze nieuwe vrienden.

 

 

 

Willem Wolf en De Luchtridders (9+)

Het rustige leventje van Willem Wolf en de andere wolven uit het Lommerbos wordt op zijn kop gezet als mevrouw Dra verschijnt. Zij probeert de wolven uit het bos te verjagen, zodat zij er zelf kan gaan wonen. Samen met het meisje Veertje en de pratende hond Bulle vlucht Willem uit zijn huis. Maar hij zal zeker terugkomen!

Een griezelig hotel, een luchtacrobate met omgekeerd heksenbloed en een wild luchtgevecht houden je van het begin tot het einde in spanning.

…een spannend en onderhoudend verhaal. Het bevat humor en onverwachte wendingen…

-Biblion-

 

 

 

Het grote verhalenboek van Eefje (4+)

 

Eefje heeft eerst in de Bobo gestaan, voor ze een eigen boek kreeg. Ze heeft een papa die van droogzwemmen houdt, een juf die een vriend met piercings heeft, een mama die pudding met friet maakt en een vriendje dat Tim heet. Zelf zet ze in de dierentuin een olifant onder de douche, is ze schoolziek en neemt ze Tim mee uit fietsen waarbij ze hopeloos verdwaald raken.

 

 

 

Dimfie uit de Dartelstraat (5+)

 

Dimfie heeft sinds kort een broertje. Dat is heel gezellig maar niet als papa en mama daardoor minder tijd voor je hebben. Gelukkig kun je met een vlekgeit, een loeitaart en een pizza-ijsje de Dartelstraat flink op stelten zetten. Dat doet ze samen met haar vriendje Peer, die bij haar op school in de groep zit. Als Peer gaat verhuizen, vindt ze dat niet leuk, maar gelukkig mag ze zo vaak komen logeren als ze wil.

 

 

 

Babet (4+)

 

Babet is 5 jaar en heeft het altijd druk. De ene dag is ze brandweer, de volgende dag postbode of chauffeur van een schoonmaakwagen.
En ze wil geen gewone knikkers om mee te spelen, maar een pijltjespistool.
Dit boek, dat inmiddels een geliefde klassieker is, won in 1994 de prijs van de Kinderjury van Rotterdam.

 

 

 

Babet retteketet (4+)

 

Meer avonturen van Babet. Babet is een echte retteketet, zegt juf, want Babet kan haar mond geen minuut dichthouden. Ze is ook niet een meisje dat graag stilzit. Soms is dat lastig, vindt haar moeder als ze haar uit de groenbak moet opvissen. Maar opa heeft daar allemaal geen moeite mee, want met Babet kan hij lekker voetballen.
... prettige voorleesverhalen voor 5-jarigen ... Jeugdboekengids

 

 

 

1 april Haas, zei Konijn (6+)

 

Haas en Konijn zijn goede vrienden, ook al neemt Konijn Haas graag in de maling. Ze wonen samen in een huis in het bos. Soms worden ze te dik en moeten ze op dieet. Gelukkig helpt de bakker hen dan door zijn eigen gebakjes op te eten. Een andere keer moeten ze het huis van Uil opruimen, of gaan ze kamperen om hun 'zorgen' kwijt te raken.
... een ontroerend boek over vriendschap tussen dieren ... Brabants Dagblad

 

 

 

Een bos vol vrienden (6+)

 

Een tweede deel van Haas en Konijn, waarin ze veel avonturen beleven met Egel, Das, Eekhoorn, Mol en Uil. Vooral als Vos ze een streek probeert te leveren. Gelukkig biedt het bladerspook dan uitkomst. En als Konijn jarig is en Haas de uitnodigingen vergeten heeft te versturen, komen ze toch allemaal op het feest. Want echte vrienden hebben geen uitnodigingen nodig.

 

 

 

Snorrekat en Morremuis (6+)

 

Snorrekat is een lieve, goedaardige kat. Morremuis is een kleine eigenwijze muis. Ze zijn dikke vrienden, maar soms gaat het mis. Bijvoorbeeld als Morremuis in de dierentuin een pinda aan zijn staart geknoopt heeft en Snorrekat hem moet redden van een olifant. Of als ze een kleine race-auto met een zendertje op de kermis winnen. Gelukkig komt alles na veel geharrewar altijd weer goed.

 

 

 

Top